VCA trainingen voor veilig werken

VCA trainingen

VCA trainingen zijn bedoeld voor iedereen die maar werkt of wil werken in een sector waar risico’s zijn. Het maakt dus eigenlijk niet uit wie je bent, waar je werkt en of je werkt. Je kunt gewoon VCA trainingen volgen. Wanneer je een VCA training succesvol afrondt, ontvang je een certificaat. Dit certificaat toont aan dat jij je bewust bent van risico’s op het werk en hoe je hiermee om moet gaan. Dit zijn uiteenlopende risico’s die allemaal aan bod komen in VCA trainingen. Van werken op hoogte of met hef- en hijswerktuigen tot brand- en explosiegevaar. 

VOL-VCA voor veilig leidinggeven

Er zijn verschillende VCA trainingen. De basis VCA training is bedoeld voor iedereen. De VCA-VOL training daarentegen is speciaal gericht op mensen in een leidinggevende functie. Natuurlijk is het van belang dat alle werknemers zich bewust zijn van risico’s, zeker wanneer er daadwerkelijk veel explosiegevaar is bijvoorbeeld. Maar een leidinggevende met een VCA-VOL weet niet alleen waar de risico’s liggen, maar zorgt ook dat er in zijn of haar rol aandacht aan besteed wordt. Zo wordt de werkplek zo veilig mogelijk gehouden. Je vindt de VCA trainingen, zowel de VCA-VOL als de basis VCA, via deze pagina. 

VCA trainingen

Meerdere manieren van training

Je kunt de VCA trainingen op meerdere manieren volgen. Er zijn klassikale trainingen op verschillende locaties en verschillende momenten. Dit is de duurste optie, maar levert vaak wel de meeste informatie op. Daarnaast kun je kiezen om een e-learning traject te volgen of zelf uit een boek te studeren. Deze opties kosten nagenoeg hetzelfde. Je kunt zelfs enkel het examen boeken. Dit examen is sowieso onderdeel van de VCA trainingen, anders kun je je certificaat natuurlijk niet halen. Bekijk alle opties hier